???????

Hela min hjärna är ett STOOORT ??? Förstår inte hur det här ska gå till.. Hjärnan går på högvarv kan man lätt säga! Kommande tid ska jag parallet läsa 2 st kurser, varav en lärare redan tror att vi är utbildade läkare och kan ALLT om människokroppen! Ställer helt galna krav och samtidigt ska vi ha full koncentration på en annan kurs också. Vi ska efter den här veckan åka hem och ha 3 dagars fältstudier, göra ett stort seminarium som ska lämnas in skrifligt och redovisas muntligt i 45 min på 3 personer här på plats nästa gång vi åker hit. Vi ska också ha datasändningar med föreläsningar var och varannan dag och samtidigt läsa inför 2 st tentor i dessa kurser. När vi åker hit nästa gång ska vi ha lärt oss hjärtat inför disikering av gris och vi ska göra praktiskt prov i HLR. Vi ska i den andra kursen också muntligt redovisa seminariet och få frågor ställta till oss som kommer att bedömas. Efter denna vecka är det skriftig tenta och veckan därpå är det dugga och skriftlig tenta i den andra kursern. Allt detta ska vara klart och färdigt i Mars och tanken på att det alldeles för snart är februari gör att man känner sig ganska stressad. Det sägs att upplägget på den här distansutbildningen inte alls är den bästa och att det troligast kommer att ändras inför nästa klass (vilket inte alls hjälper mig nu).. Jaja det kanske blir lite mer ordning i hjärnan när man fått komma hem och landa och sålla bort och försöka ta in all denna mils långa information vi fått! I övrigt längtar jag efter min familj och har nedräkning tills på torsdagkväll då jag får komma hem till mitt hus, min säng och mina grabbar!!

Trött och hemlängtan!

Känns att det är nära nu! Nära att få åka hem till min familj! Imorgon har vi bara skola till klockan 12 men då måste vi vänta tills tåget går 16.30. Ska försöka hitta en skrivare och se till att skriva ut lite papper som jag behöver och göra lite nytta den tiden då vi ändå måste vara kvar! Allt för att hela helgen kunna glömma det här och bara vara med grabbarna!

Ursch idag har molekylmannen lämnat alla molekyler och cellen och börjat med en miljard latinska ord istället som vi ska kunna! Tror allt känns extra jobbigt för att vi läser 2 kurser samtidigt... man blir ju jätteförvirrad, men tydligen har man gjort så för att vi ska kunna vara här så få dagar som möjligt. Att vi under de dagar vi är här ska kunna göra det som det är obligatorisk närvaro på för båda kurserna.

Nä fy vad trött jag är! Ska sova nu!

Nattinatti

Bara 1.5 dag kvar nu!

Ja då var onsdagen också avklarad! Det kändes tungt i morse... inte ens den lyxiga hotellfrukosten med färsk pressad apelsinjuice bland annat kunde lätta upp känslan av att åka tillbaka till skolan och molekylmannen.. Men det gick bättre än väntat! Hjärnan var något mera med nu när det var morgon och inte den absolut sista lektionen på dagen som igår.. Jag visste att en annan lärare också snart skulle komma in i kursen vilket han också gjorde andra lektionen imorse i samma ämne.. Precis som jag hoppats hade han ett helt annat sätt att förklara och lära ut vilket gjorde att det klarnade en aning.. Har googlat lite och sökt lite egen info nu ikväll och då klarnade det yttligare en aning.. Kanske kan boken också göra sitt när det kommer i mina händer..

Annars har vi haft föreläsning idag igen och lite allmän information om saker kring skolan och programmet. Studievägledaren informerade om hur det går till om man vill ta studieuppehåll och tankarna började snurra i hjärnan på mig fast jag lovat mig själv att inte fundera så mycket mer på det just nu.. det är alltså helt ok att ta ett uppehåll efter första terminen men då blir det ett uppehåll på 2 terminer eftersom det endast är kursstart i distansstudierna på vårterminen.. En och annan barnvagn och faktiskt en i min klass har en liten bebis med sig nu och då som gnyr lite i våra föreläsningar. Samtidigt är ju frågan om man verkligen ska plugga när man har en så liten gosig bebisluktande varelse i sina händer och dessutom 2 härliga storebröder som kanske mer än någonsin behöver sin mamma och pappa.. jaja det är inget jag behöver bestämma idag! Huvudsaken jag bestämt mig innan termin numer 2 börjar.. jag kunde tydligen meddela så sent som samma dag terminen startar. Ett annat alternativ är ju att läsa någon enstaka kurs under mammaledigheten.. jaja nog om det.. är längekvar! =) Nu ska jag först och främst koncentrera mig på dessa celler och allt annat och se till att klara det!

Har just badat och ligger nu nerbäddat! Det är alltid på kvällen som längtan efter pojkarna är som värst! Dagarna är det så fullt upp att dom flyter liksom på ändå.. Vi tog en liten sväng på stan när vi slutade! Harmonerar inte alls bra att komma till en sån här trevlig shopping stad när man just blivit student! Tur jag växer, då känns det inte alls särskilt lockande att köpa kläder! Har däremot handlat en del till dom där hemma! Trodde väl aldrig att jag självmant skulle köpa ett nytt Tv-spel till Oliver.. men när jag såg spelet med Blixten och bärgaren kunde jag inte hålla mig! Det är nog det där dåligasamvetetöveratthalämnatsinabarn som talade!!

Godnatt!

Molekyler hit och molekyler dit!

Andra dagen är avklarad dock med lite mer förvirring än gårdagen!
Idag har de  första kurserna startat på riktigt! Den första är Omvårdnadens grunder och vi har redan första dagen idag haft en väldigt intrsssant föreläsning!
På eftermiddagen startade nästa kurs igång (medicinsk vetenskap) med en lagomt virrig farbror som direkt utan att knappt presentera sig började surra om molekyler hit och molekyler dit.. natrium hir och h2O dit...  efter mycket om och men förstår vi att han pratar om Cellen..  denna eftermiddag blev för mig och många flera ett stort frågetecken och jag önskar verkligen att morgondagens lektion men mannen i fråga ska bli något klarare..  Annars kommer jag nog att behöva en personlig molekylfröken när jag kommer hem =)

Vi har också fått veta idag att dessa fältstudier och likaså kommande praktik får ordnas själv med stöd av skolan. Låter extremt lockande att vara med dig Emma! Men frågan är om jag ska offra detta suveräna tillfälle till endast 3 dagar? Gissar på att man helst inte ska vara på samma ställe under nästa praktik som då är flera veckor lång... den som spar han har! Skulle ju vara kanon att få vara på ett ställe man känner till och redan påengång kan våga sig på alla "dumma" frågor och känna sig om en i gänget =)
Men var ska jag då vara dessa 3 dagar?

Nej nu ska jag nog ta en varm dusch och knyta mig! Idag har vi iaf tagit en liten repa på stan. Dagarna är annars fullspäckade från 8.15 till 16.15. Bra tycker jag! Hellre långa och färre dagar vi behöver vara här!
Nästa vecka har vi kunnat boka om tåget och kommer åka hem redan på torsdag istället för fredag! Att komma hem ett helt dygn tidigare betyder mycket när man längtar efter sina pojkar så man håller på att spricka!
Idag har den lill* i magen också gjort sig påmind många gånger! I morse sparkade det som bara den... men än så är det så lätta "stötar" att det nästan bara kittlas! Tro vem egentligen som bor där inne?

Första dagen i LULÄ är avklarad! Jååå

Ja då har man klarat av den första dagen som nybliven student! Oj vad fullspäckad man är med information! Men mycket positivt har hänt under dagen! Gårdagen var fylld av ångest över att åka! Hade det inte varit för P som pushade iväg mig har jag nog fortfarande varit hemma i Sollefteå! Gick ganska skapligt att sova på tåget och väl framme hittade vi direkt till vårt hotell. Vi käkade en snabb frukost och begav oss till skolan.. framme i god tid! Skönt!
Uppropet och infon var allmän för alla nya elever på skolan men sedan gick vi i väg till våran instution där vi samlades tillsammans med röntgensköterskorna och sjukgymnasterna. Vi är 77 antagna sjuksköterskor av 597 sökande..
Under dagen visade det sig att många många precis som jag har små barn hemma och endast är ute efter "det som måste göras" och sedan så snabbt som möjligt få åka hem till sin kära familj! Någon hade ett 7 månaders barn hemma och en annan ett barn på 1 år. En tjej till i klassen är gravid med en liten kula på magen men hade absolut inga planer på något uppehåll i studierna (tror man måste vänta och se vad man får för sorts barn innan man kan fundera över det) men för mig kändes det bra! Jag kände mig inte alls sådär som jag trodde.. att jag som gravid och småbarnsmamma inte skulle passa in.. men så blev det inte alls!

På fredag åker vi hem över helgen och sedan ger vi oss av igen på söndagnatt. Kommer att bli 2 st hästveckor men sedan är det gjort! Tydligen är det 2 ganska stora kurser vi startar med nu och mycke info vi behöver få för att all teknik mm ska kunna flyta på bra när vi väl är hemma! Efter dessa 2 veckor ska vi vara hemma i 4 veckor och sedan tillbaka i 2,5 dag. När det är gjort är det endast en sväng kvar på ett par dagar på hela den här terminen, så precis som utlovat blir det 4 resor/ termin. Tentor kommer vi få göra på lärcenter hemma och sedan sker allt via datorn.
Så idag finns det hopp! Igår kändes allt svart och det kändes som jag såg pojkarna för sista gången då jag var upp och pussade på dom en sista gång innan jag åkte.. Tror det här är nyttigt för alla parter! Det är bra att man ibland får längta efter varandra! Men ack så jobbigt detdär "hejdå" är.

Hela veckan är det nollning och aktiviteter på kvällarna vilket inte ens hälften var intresserade av! När man ska läsa på distans är man ju liksom inte ute efter detdär studentlivet på samma vis.. inte jag iaf.. Inga kändisar har vi sett heller! Verkar bara vara jag och Alexandra från våra trakter.. eller som luleåborna sa "jaha ni kom från grannbyn sådär 50 mil bort" dom har ju en för underbar dialekt här! Tänker på Idol och stjärnor på is Marcus när jag hör dom =)

Just nu sitter jag i sängen på hotellrummet... vi bestämde oss för att inte göra någonting alls idag! Efter en natt med dålig sömn och en dag full av nyheter kan det vara skönt att slappa i sin ensamhet. Vi har alla affärer rakt utanför, kan nog se HM och Åhlens genom fönstret.. men det får vi ge oss på sedan.. ska ju faktiskt vara här hela veckan! Jag har just tagit ett varmt skumbad och nu ska jag se tv och äta kexchoklad mmm Finns relax med pool och bastu här också som man självklart måste utnyttja minst en gång innan man checkar ut, men det får också bli en annan kväll!
Imorgonbitti är det frukost som gäller klockan 7 och sedan en ny dag på Luleå Tekniska universitet!

Förresten! Inom några veckor här ska vi ut på 3 dagars fältstudier.. Skolan placerar ut oss i vår egen kommun där de ordnat platser! Jag hoppas på avd 17! =D

Bebisen..

Har vi fått se idag!!!! Oj vad skola och allt annat som härjat i mitt huvud kändes långt borta och obetydelsefullt när vi fick se den här lilla krabaten sprattla omkring och vi fick se det lilla hjärtat slå!
Allt såg bra ut.. hon tittade igenom hela kroppen och av det man kan se idag såg det ut att vara en frisk liten en! =)
Datumet blev 27 Juni vilket stämde bra med vårt eget som var 26e. Skolan slutar den 5e Juni så även om den här lill* som båda pojkarna blir lite tidig så ska jag förhoppningsvis hinna med mig! Både Oliver och Linus har ju varit 3 veckor tidiga men då har jag blivit igångsatt...  Hoppas på en bättre graviditet den här gången och att man kanske för första gången ska få uppleva hur det känna när vattnet går spontant och man får sitta hemma och räkna minuter och värkar!

Efter sjukhusbesöket var jag på Ica och handlade och sedan hem för en lunch med Patrik. Nu ha han åkt till jobbet igen och jag ska göra ett snabbt ryck och dammsuga lite innan jag ska hämta hem mina 2 vildningar.
Ikväll kommer familjen Eriksson hit på semlor och lek! Blir trevligt..  imorgonkväll jobbar jag och sedan.....  sedan är det dax för resan..

Lars Winnerbäck

ååhh vad mycke minnen han väcker! Har just sett hans film på tv.. Vi har haft lite allsång här i soffan =) Lite ledsen är jag över att jag missar hans speling.. tanken var att om jag inte skulle komma in på skola skulle jag trösta mig med en liten resa till min kompis i Trondheim i februari och gå med henne på hans spelning.. men det känns inte riktigt som att den tiden finns nu =( Får ta fram alla mina skivor istället och ha konsert själv här hemma! Har sett han spela många gånger men nu känns det att det var ett tag sedan.. men ikväll har jag ju fått höra lite ljuv musik på tv iaf.. synd bara att han ibland känns så deppig som person.. man vill att han ska skratta lite mera!

Nu ska jag krypa ner i ett bad! Jag och B har vandrat runt broarna ikväll och jag blev så frusen.. då är det skönt med ett varmt skumbad innan man ska sova!

En vecka till..

Ja en vecka till blir det i Luleå..  Informationen från skolan har varit ganska dålig må jag säga! Men efter mycket om och men igår kom vi fram till att vi måste vara på skolan de 2 första veckorna! Vi åker som planerat ändå hem på fredageftermiddag och sedan gör vi samma resa igen natten mot måndag och tar då nattåget från Långsele.
Känns lite tungt just nu men det ska nog gå bra! Får ta dessa 2 hästveckor hemifrån och sedan startar föreläsningarna via datorn. Testade dataprogrammet igår.. var ganska häftigt! Kunde se några ur klassen som testade samtidigt och en lärare satt och besvarade frågor samtidigt som vi alla kunde prata med varandra.

Om en timme blir det spännande.. Linus ska till tandläkaren! Kan nog blir en upplevelse! Har tränat att gapa i några dagar nu.. men om det passar att göra det hos tandläkaren är ju en helt annan sak =) Oliver är på dagis.. ska lämna Linus där också en stund när vi är färdiga och då passa på att åka ner på bibblan och se om jag kan få tag i några av böckerna jag behöver.. inte bara ett att fixa inför denna skolstart precis..
Egentligen hade vi tid för ultraljud också till veckan som jag fick skjuta fram en vecka.. nu måste jag ringa och skjuta på det yttligare en vecka.. hmm om dom nu inte tycker att vi kan ta det innan... är ju faktiskt 17 veckor iväg nu! Inbillning eller ej men jag tycker mig kunna känna små små rörelser ibland..

Ni har förresten blivit många läsare! Eller så tittar man flera gånger per dag! Men de senaste dagarna har det varit över 80 besökare per dag på min sida?? Kul!

Ha en skön onsdag!


Kalas

Ja då är Oliver 5 år! Helt otroligt! 5 år... vi har firat hela helgen! På lördag för de vuxna med middag.. och på söndag var den stora höjdpunkten, barnkalaset! Alla bjudna barn kom och Oliver var väldigt nöjd med sitt kalas! Önskan om spindelmannentårtan uppfyllde hans mamma efter fyndet med oblatbilden! Förrutom att bilden sprack lite i mitten så blev det riktigt bra! På kvällen igår var fruStolt ganska mör i hjärnan efter allt kalasande så turen runt broarna med B var precis vad jag behövde.
 
Imorse tog jag och pojkarna en välbehövlig sovmorgon.. försov oss nästan från dagis.. men som tur är så är sparkföret här efter gångvägen perfekt så i ett swich var vi borta på dagis! Själv ha jag dammsugat popcorn, torkat pepsifläckar och vikit tvätt. Hann också med en lunch med min man innan det var dax att sparka iväg och hämta hem pojkarna igen.

Otroligt skönt väder så en promenad ikväll med skulle inte alls sitta fel.. ska se vad jag kan hitta för sällskap..
 Nu är det dax för konsert här på Roddarvägen.. Oliver har intagit scenen med sin nya elgittar! =)

Paketen som väntade på morgonen! Linus sa att det var tomten som kommit med dom =)


CARS!!


Pricken på kalas


Oliver tårtan


Spindelmannen tårtan!


Ett skepp kommer lastat


FikaTajm, grabbarn först vid bordet


Linus och Hannah busar på brorsans kalas!


Andas ut..

Ja nu känner jag att jag kan andas ut lite.. jag har idag haft kontakt med en tjej som också kommit in! Så nu har jag någon att samåka med! Känns ju såå mycket skönare att vara två när allt är nytt! Har jobbat med den här tjejen för längesedan så det var ju lite kul att det är någon jag känner till! Verkar som att vi måste vara där hela första veckan, måndag till fredag! Men sen bär det av hemmåt! Nog länge det! En del tyckte visst att man skulle stanna de 2 första veckorna "för det sociala". Visst.. men det här är ju en distansutbildning och jag känner mig inte så laddad för det sociala.. det har ju jag här hemma =)

Idag har jag och grabbarna skottat snö på förmiddan! Linus ville helst bara åka spark så det blev några varv på gatan med den också. När vi kommit in och Linus somnat drog jag och Oliver igång det stora bullbaket! Han har önskat Vanlijbullar till sin födelsedag och eftersom det nu börjar närma sig var det bara för hans mamma att lyda! Så vi har bakat spindelmannenbullar och samtidigt passade jag på att göra lite semmelbullar. Patrik är som galen i semlor så det är aldrig fel att ha en eller annan påse i frysen som bara behöver tas fram å fyllas!

Första simskolelektionen är avklarad och den gick bra! Oliver var lite orolig innan över att han faktiskt inte KAN SIMMA! försökte förklara att ingen av barnen som är där kan det.. att det är därför dom ska gå på simSKOLA.. men han tyckte det kändes lite jobbigt att han inte kan göra bentagen samtidigt som armtagen.. När han kommer hem är han strålande lycklig och längtar redan tills nästa gång som är på tisdag! Kommer nog gå bra det här! =)

Bagaren =)


Spindelmannen bullarna!


Semmelbullar i ugnen


Idag kom blommor från blommor och blader till fru Stolt =)


Antagen!

ja så står det! Jag är antagen på min reservplats till sköterskeutbildningen på distans i Luleå! Känns kul och spännande men samtidigt får jag panik!
Herregud.. som jag slitit med matten och gång på gång gett upp och tänk "det blir ingen syrra av mig" och när jag väl klarat den kändes allt ändå långt borta! Jag trodde ju att jag skulle behöva läsa upp några av mina betyg först och främst! Ännu längre bort kändes det då stickan plussade och magen börjar växa och då jag sedan fick veta att jag var reservplacerad..  men nu är jag antagen! känns lite konstigt.. men jag hinner ju gott och väl göra den första terminen innan vår nya familjemedlem kommer och då får jag väl göra ett litet uppehåll då och behålla studieplatsen vilket skulle kännas otroligt skönt! Så vida nu inte Patrik tar över amningen den här gången och jag kan plugga vidare!! =)
Blir lite nervös av tanken på mig som student, måste nog sova på saken!
Någon mer som kommit in? Eller som vet någon? skulle ju inte vara fel att ha någon att resa alla dessa milen tillsammans med!

Nog om det.. Ikväll har jag och Jessica varit på badhuset och simmat en timme och sedan bastat! Guuud så skönt de va! Eftersom det varit så kallt har vi verkligen skyllt allt på kylan och smitit undan promenaderna kväll på kväll! Men nu är det skärpning..
Imorgon ska jag eller P på badhuset igen! Då ska Oliver börja simskolan, spännande!

Julen är ute ur huset och det känns riktigt skönt!  Imorgon ska jag sätta upp gardiner på pojkarnas rum och sedan är allt klart! =)

Nu ska jag titta lite på grammisgalen... hmm undra vad Gry har för klänning ikväll?

Sundsvall

Blev det idag! Vi har varit på väg flera gånger till sundsvall för att köpa 2 nya innerdörrar men det har alltid kommit något annat i vägen! Sist åkte vi för barnens skull på Drakborgen och orkade då inte dra med oss släpvagn. Idag var en ledig dag för oss alla i familjen Stolt och Patrik var fullt inställd på att tapetsera klart Olivers rum och greja på här hemma..
Jag kände att vi mest var i vägen då han inte var särskilt intresserad av min hjälp så jag och Oliver beslutade oss för att åka på en liten tur med mormor (mamma) till Sundsvall. Det som avskräckte något var att jag skulle köra den lilla minibuss som stod ute på gårn.. men hallå? Det kan väl inte vara nån match.. så vi åkte! Gick riktigt bra och vi har verkligen haft en heldag i Sundsvall! Gråten var bara nära EN gång då jag var tvungen att backa för att ställa iordning mig på parkeringen på Ikea.. Men räddningen kom då en gubbe backar ut framför mig så jag slipper backa och bara kan köra frammåt! Skulle kunna ge han en stor puss för det =)
Efter att dörrarna var inhandlade åkte vi på Ikea. Oliver lekte en timme i Småland och jag och mamma strosade runt. Efter mat och fika var Oliver på leksaksaffären och mamma på buketten och köpte nya blommor.. Blev också en tur till Ica Maxi!

Imorgon ska pojkarna på dagis och jag är ledig, då ska jag äntligen göra det där rycket och rensa bort julen! Känns roligare nu när jag köpt lite nya ljus och så som man får ställa fram.

Nu ska vi montera hylla! vi och vi.. hmm jag får nog mest vara åskådare som vanligt.. förstår inte varför han aldrig vill ha min tekniska hjälp?

Godmorgon!

Idag är det måndag! Skönt tycket jag! Har jobbat hela helgen och är nu ledig några dagar, Patrik gör kortdag idag och imorgon är han ledig!
Fy så kallt det är ute, tittade just på termometern som visar -25. Mina barn blir ju så rastlösa när de inte kan vara ute! Linus är på sluttampen av sin ögoninflammation så nu ska han nog inte vara smittförande länge till=)

Idag ska jag börja med att städa ut julen! Jag brukar tycka att det är skönt när man får ta bort allt men nu tycker jag att det var alldeles nyss som allt togs fram! Känns märkligt att vi redan ska ut med julgranen och allt fint!
Till helgen fyller Oliver 5 år! Helt otroligt vad tiden rasar fram!

I veckan hoppas jag på svar från skolan..  Patrik är nog lite nervös över svaret.. självklart hoppas han! Men samtidigt är han nog lite orolig.. skulle jag komma in så innebär det att han kommer få vistas betydligt mer på hemmaplan då bebisen inte längre ammas än han gjort med pojkarna..  han som klättrar på väggarna efter 5 veckors semester på sommaren

Nej nu är det dax att fixa lite frukost till mig och grabbarna innan dom själva börjar duka fram =)

2009

Ja då var det ett nytt år! Hoppas ni hade en trevlig dag/kväll alla! Det hade vi!Oddsen var små för att vi ens skulle komma hemmifrån.. Efter en kass natt med en vaken Linus med ögoninflammation och en man som redan då började känna av den manliga förkylningen men hela 37.3 i temp så var han av åsikten att det var lika bra att ställa in hela hela firandet.. haha men efter vi kommis oss på benen och ätit en god lunch hos mamma och pappa så insåg även Patrik att det nog skulle fungera alldels utmärkt att fira enligt planera hemma hos familjen Eriksson! Efter en öl på Rödstaringen tror jag till och med att han glömt bort hur sjuk han var =) Vi åt jättegott och som vanligt något för mycket.. En besvikelse la sig hos både mig och Jessica över hur illa det alkoholfri vinet smakade och drack istället julmust tillsammans med barnen.
 
Det nya året startade jag med att jobba! Kändes helt ok då jag nu varit ledig i 4 dagar och kände mig utvilad igen för att ge mig på några nya arbetsdagar. Men åter till sjuklingen.. Som jag tidigare skrev kände han ju redan av förkylningen igår.. imorse hade han 38 graders feber!!! Sicken tur att momor kunde rycka ut och ha Oliver idag så stackarn fick vila här hemma med Linus. Oliver ha bakat med mormor och när jag kom och skulle hämta hem han efter jobbet höll dom just på att sälja husvagnar i husvagnsaffären! Ingen kan nog leka lika roligt som mormor! Helt klart Olivers bästa vän!
 
Nu ska jag snart ut på promenad med mamma och pappas hund.. dom är inte hemma ikväll så jag har lovat att ta en liten tur med den lilla krulltussen! Sjukligen här hemma ligger i soffan och läser med Oliver... hmm undra om han glömt bort att han är sjuk igen? =)

Jessicas goda mjölkdrinkar!


Gott nytt år!


Barnen kikar efter raketer!


RSS 2.0