Hej hej


Var är fisken?


Hole in one!


Älskling


Älskling


..


Helena och Maja


Kollikock!

Åhh vad härligt att vakna till solen idag!! Oliver ska nämligen på mulle vandring idag! Hoppas på att jag kan följa med, men det beror förståss på Maja om hon ätit bra innan..  Annars kan det blir lite jobbigt för Patrik när kossan försvinner i 3 timmar, nä då får han åka med sin pappa.

Finfrämmande ha vi haft i dagarna! Både från Stockholm och Östersund, trevligt!
Pojkarna har även hunnit med en liten sväng till mormor och morfar i husvagnen, provade fiskelyckan igen men ingen fisk den här gången heller!

Nä nu ska jag göra månadens roliga! Betala räkningarna! BLÄÄ


STORPOJKEN!!


Emma och Linus kör fyrhjuling


Maja, Emma och Anna


Emma och Maja


MYYCKE badskum när man kommer åt flaskan själv


Fisketävling!


Jag har ont i tanden mamma!

Sa Oliver häromdagen när han bet i en gurka! Å nej! Tänkte mamma..  inte kan väl Oliver 5 år gammal ha sitt första hål?? Jag som faktiskt tycker att vi ÄR noga med tandborstningen! Sa till Patrik att vi nog var tvungen att ringa tandläkaren på måndag för en koll..  men efter vår egen lilla koll i Olivers mun upptäcker vi ju att tanden är lös! Och efter att hans fingrar varit i munnen gång på gång under en timme så är tanden väääldigt lös! Innan kvällen var slut så var tanden borta! Och man ju verkligen säga att tanden var långt borta, nere i magen! En ledsen men ändå stolt pojke undrade hur nu tandfén skulle kunna komma under natten och förvandla hans tand?? Kan hon förvandla den nere i magen mamma? Hmm njaa det blir ju lite svårt.. ska ju förståss vara om han sväljer en peng också! haha
Vi ställde fram ett glas till tandfén och skrev en lapp om att Oliver faktiskt har tappat sin första tand med att den råkade hamna nere i magen om hon möjlighvis skulle kunna göra en förvandling ändå utan tand! Och trott eller ej!!! Det funka! På morgonen låg där en guldpeng i glaset! Fantastiskt! =)

Igår hade vi främmande hela dagen lång! Trevligt! Vi var på stan en liten sväng och barnen kikade lite i parken. Sen åkte vi hem och fikade, körde fyrhjuling och så småningom fixade vi middag! Skönt att det inte regnade igår!

Nu ska jag åka till frissan! Hon har semester, men skulle jobba lite idag! Tur för en långhårig som jag!

Ha en skön söndag!

GRRRR

Efter att nu på morgonkvisten läst Stinas blogg och blivit påmind om mitt eget samtal med Sollefteå Vårdcentral så måste jag också blogga!
Måste kanske ta det lite från början.. var ju ett tag sen igen jag skrev. Mjölkstockningen ville verkligen inte ge med sig! På tisdag, alltså tredjedygnet hade jag fortfarande febertoppar runt 40 och ONT, stort, svullet, rött, varmt och stenhårt bröst! Jag hade verkligen provat alla knep jag kunde, varm vetekudde,  dusch, massage "i rätt riktning", amma ofta ofta ofta, tömma bröstet helt efter varje amning med elektrisk pump som mina föräldrar otroligt nog lyckades jaga reda på trots att både bb och förlossning har semesterstängt. Men inget tycktes hjälpa! Helt sänk av febern inser jag att jag nog måste söka hjälp. Har googlat och läst om både nässpray och antibiotika men känner mig inte så sugen på nåt! Plus att något dumhuvud skrivit nåt om vitkål!  Ringet VC och blir såsmåningom uppringd av en vidrig dam. Hon var så fruktansvärt otrevlig och hade inte ens tid att lyssna på hela min första mening utan avbryter direkt hon hör mjölkstockning. "men då får du väl vänta dig till din barnavårdscentral, här finns inga tider!!" eehh va? men det är ju JAG som är sjuk! Inte barnet säger jag..  "Ja men du måste väl ha en kontakt med en barnavårdscentral när du har så litet barn" eehh joo men där väger och mäter och vaccinerar man ju barnen.. dom har ju inget med sånt här att göra fortsatte jag..  men kärringen gav sig inte! Vi dividerade flera minuter om vad BVC, s uppgift egentligen var och när jag med hög röst talade om för henne att jag var inne på mitt tredjedygn med 40 graders feber och inte kunde förstå vad damen på bvc skulle kunna göra åt den bad hon om att få återkomma och la på utan att jag hann svara. Kärringen ringde upp efter ett tag och gav mig en tid dagen efter.
Jag tänkte på det där puckot som skrivit om Vitkål! Hur dum får man va?? men Patrik va ju faktiskt precis på väg till Ica, äh va fan! det är väl bara att testa, fick ju ändå ingen tid på VC förrän nästa dag! Kan ju inte påstå att jag kände mig normal någonstans med ett stinkandes vitkålsblad som jag kavlat för att få fram alla safter ur liggandes i bhn. Bladet skulle bytas varannan timme och ju mer jag googlade ju mer hittade jag om denna huskur där det påstods att detta blad skulle vara antiinflammatoriskt. När jag tog bort det första för att byta tyckte jag att rådnaden gått ner men tänkte snabbt att det var inbillning.
Maja hon rynkade lite på näsan åt mammas väldoftande bröst men bestämmde sig för att äta ändå som tur va!
Jag fortsatte hela dagen och natten med denna vitkål och febern försvann i samma veva..  svullnaden, allt rött och näästan allt det hårda försvann. Helt otroligt! Så jag avbokade min tid som jag bråkat mig till och fortsatte med vitkålen. Nu är jag näst intill bra, så jäkla skönt och jag hoppas att jag inte ska råka ut för det här igen! fy fan!

I går var jag och Maja på BVC, ni vet där man mäter och väger och vaccinerar sina barn, inte dit man söker när man är sjuk.. =)  Lillgumman växer och frodas och är redan 1 månad gammal uppe i 4200g.
Passade samtidgt på att upplysa damen på BVC om att jag blev hänvisad till dom av en mycket otrevlig kärring på VC dagen innan och hon blev irriterad och undrade vad dom egentligen höll på med där nere! Hon skulle minsann gå ner och prata med dom och höra vem det var som hade ringt upp mig och fråga vad hon egentligen trodde var deras uppgift! Hahaha Roligt! Hämnden är ljuv!

Idag ska jag och Maja på stan och fika och återse kära vänner! Ursch va trist det är när folk flyttar långt bort och man sällan kan ses! Men idag ska det bli trevligt! Skönt att få komma ut lite trots att det regnar! Har verkligen inte fått mycket gjort denna sjukdomstid! Legat som en klubbad säl! Tur man har sånna underbara människor runtomkring sig!
Patrik han tar hand om hus och hem! Och när det blir som mest livat tar han hela barnaskaran och åker till mamma och pappa. I måndags trotsade han och Oliver regnet och var med i fisketävlingen på stan. Linus han fick vara hos mamma och pappa medans. Efter tävlingen åkte dom dit och fick nybakta bullar och middag vilket också skickades med hem till mig! Så härligt att man har omstänksamma och snälla människor omkring sig! ♥

Nä nu ska jag göra ett ryck! Grabbarna i huset har åkt till morfar för att montera i hop nya möbler till deras badrum som håller på att renoveras! Spännande tycker dom..

Hmm det sägs ju att små bebisar känner igen sin mamma på lukten..  om man ammar så känner dom på lukten att mamma "luktar mat" ..   Undra om Maja kommer att förknippa sin mamma med sur vitkålslukt resten av livet?? HAHAHAHA Hon ropar iaf efter det nu =)

Johanna och Roger Nygifta


..


Brudparet


Skål brorsan


Barnen på bröllop


Maja på bröllop


Aj aj aj aj

Tror inte man kan beskriva hur ont det är att få mjölkstockning för nån som inte haft det! Fy F!!!  Klantig som man var blev jag kall sent igårkväll då bröllopsfesten var ute i partytält. Jag som tyckte jag klätt mig bra med en kofta men det räckte inte! Och när jag kände att jag började frysa var vi ändå på hemgång så då tänkte jag att det skulle bli varmt och bra i bilen. Fick ont redan inatt och idag har jag legat i över fyrtio graders feber! Med alvedon! Ursch..   Börjar må aningens bättre nu och har endast 38 i feber. Har haft det här en gång tidigare med Oliver och har för mig att det försvann lika fort som det kom..  men det är ju ingen skön upplevelse när hon suger direkt, och dessutom måste jag ju amma oftare än vanligt eftersom det är hon som ska suga upp mjölgångarna som sitter igen.¨

Jaja nog om det! Bröllopet var fint och festen var trevlig trots att jag endast drack loka. Socialstyrelsen har ju faktiskt gått ut med att vin inte passerar ut i modersmjölken så egentligen hade jag ju kunnat ta ett glas.. men det känns tokigt! Harmonerar inte riktigt tycker jag!
Ska lägga ut lite bilder på det fina brudparet sen! =)

Hoppas jag ska må bättre imorgon..  Oliver ska ju vara med på fisketävling nere i parken..  Var meningen han skulle springa barntävlingen i parken idag också! Men vi kom hem så sent att det fick bli en vilodag idag men mys, film och gotta!

Har nog inte skirvit förresten att min träff med Lasse nu är bokad! Han ville att vi skulle ses i Swedbank arena i Ö-vik fredag den 27 november..  jag sa Ok  =)

Nej dax att låta lillgumman bota mig lite igen! BLÄÄÄ vad ont det gör!

Grabb semester!

Pojkarna har tagit semester! =) Dom åkte alla 3 idag till Östersund och mamma och pappas husvagn! mysigt får dom nog..  själv ska jag börja plugga lite smått...
Jag och maja har ganska nyligt kommit in efter en lååång promenad runt broarna... sååå duktigt ända tills vi kom till macken på hemvägen där vi bara var tvugma att köpa lite karra!

Upptäckte just att det är på fredag som biljetterna släpps till Winnerbäcks turné!!!!!! jiiiihhooooooo!! längtar redan!!! Då ska jag bjuda med min käre man =) 

Oj vad jag kommit av mig!

Ja jag har kommit av mig på det här med bloggandet! Hmm vad har hänt sen sist? ...... visst kan man skylla demensen på amningen? =) Jag har iaf hunnit med 2 sundsvallsresor den här veckan.. en med mamma  och Maja där vi hade målet: BRÖLLOPSKLÄDER! Det gick ju strålande! Både jag och mamma hittade! =) Ganska snabbt dessutom! Och jag behövde inte ett 4-mans tält som jag trodde utan klarade mig med endast en 2-mans =)
En till liten tripp blev det i fredags med Patrik och barnen. Pojkarna har sparat och sparat och räknat och räknat till en leksak, en bil med husvagn och nu var det äntligen dax! En regning dag hade vi lovat att det skulle bli lekland och barnenshus och i fredags tyckte Oliver att det verkligen var dax! Jag och Maja gick en liten snabbis och köpte några små plagg på name It och på HM.. kul med dom affärer som inte finns här..
Lekland blev lite av en besvikelse då det var hur mycke barn som helst (hade man ju egentligen kunnat räkna ut, sommarlov och dåligt väder). Men det har varit ganska dåligt överhuvudtaget sen dom bytte ägare, innan fanns det absolut inget att klaga på! Men sist vi var låg det tjocka damm korvar lite här å där.. så fruktansvärt ostädat! Och har man då en son som vi med allergier så är det inte så kul =( Självklart klagade vi men blev hänvisade till chefen på måndag. Patrik ringde upp chefen när måndagen kom, han beklagade och skickade lite fribiljetter. Den här gången var det mer städat men väldigt lite personal! En stackare som fick sköta allt!  Hörde också av folk som var där förra veckan att dom fått kall mat.. Jättetrist att det blivit så! Vi som alltid varit jättenöjda med Drakborgen.. men men det är väl sånt som vuxna märker.. barna dom lekte på!
Efter lekland var det dax för barnens hus. Barnen gick stolta in med sin stooora pengapåsar då inte ens alla pengar fick plats o deras börsar.  Linus var så nöjd över sina pengar att han i bilen övervägde att strunta i leksaken om han var tvungen att lämna ifrån sig den.. till vår stoooora besvikelse var just den bilen med husvagn slut! nej, nej, nej! som oliver längtat och sparat! Vi ringde varje leksaksaffär i hela sundsvall men den fanns inte någonstans..  Helt förståligt hade vi kunnat ha grin hela vägen hem, men icke! Oliver tyckte det var helt ok att åka hem tomhänt och köpa den i östersund en annan dag istället..  helt otroooligt vad dom kan ibland!

Jag har också hunnit ha mina 2 studiekamrater här på fika och beskådning av Maja..  Men hon var ganska tråkig som mest bara sov! Lite planering inför studierna hann vi också med och snart kör det igång! Alldeles för snart tycker jag eftersom vi alla 3 har en tenta att göra nu i augusti..  och dom här stackarna som jobbar heltid.. fast jag har väl å andra sidan mitt heltidsjobb med mina 3 barn här hemma =)
Imorgon börjar Anna på avd 17 så hon får det nog bra!

Igår var det svensexa för brorsan! Så var det någon som uppmärksammade "finn ett fel" i frälsningsarnmens kör under "han har öppnat pärleporten" på stan igår? En man ikläd bikini och hockeyhjälm med larm.
Eller var det någon som försökte sälja en banan, morot, tampong eller tvättsvamp till dig på stan igår?
Eller såg du en konstigt man 38 meter upp i luften uppe vid Hullsta i en korg på en kranbil som på vägen upp putsade fönstren? 
Eller kanske uppmärksammade du något i luften bortmot Långsele i går eftermiddag? Någon som segelflygde? 
Eller var det kanske någon som störde och levde om på krogen igårkväll?
Jo då var det min käre bror! Dom verkar ha haft en bra dag! Dock inte riktigt lika galen som arbetskarmraternas svensesxa i Umeå men..  Patrik sover fortfarande så jag har inte fått någon fullständig rapport! Jag gjorde då min del i det hela med att förbereda allt inför grillning, dukning och bak av annanaspaj till efterrätt. 

Idag ser det ut att bli finväder! Iaf just nu! Måste vi passa på att vara ute!! Lite solljus blir skönt efter alla dessa regndagar!

Nu ropar Maja på mjölkkossan! Återkommer kanske under dagen! Dax för mer bilder tror jag också!

Godnatt syrran!


Oliver och Maja


Stilig Linus


brrrrr


Svalare!

Idag har det inte varit samma värme.. sägs att det ska bli sämre väder med regn i veckan så vi passade på att åka på risön idag! Har inte velat ta ner Maja dit eftersom det är sån jäkla tryckande värme av solen där och dåligt med skugga! Men idag var det ganska mulet så det gick bra. Dock var det så mulet att pojkarna höll på att frysa ihjäl då dom kom upp ur vattnet och var nöjda efter ett bad vilket är ett STORT tecken på att det var kallt =)
Vi flyttade oss istället bort till lekparken där inne och fikade och lekte.
Annars har dagen varit ganska lugn.. en promenad blev det ikväll också för mig och Maja och pojkarna dom cyklade.

Linus har ikväll provat sina kläder inför bröllopet och han blev så stilig såå! Oliver har likadana kläder. Det som fattas nu till dom är varsin kofta. Hoppas att dom inte ska behöva användas, att vädret är fint men man vet ju aldrig.. Majas kläder är också klara sånär som på ett par tights som jag blev så sugen på med spets! Men som vanligt i den här stan så var det ju så urplockat så det knappt fanns några storlekar, hoppas jag ska hitta dom i sundsvall när jag och mamma åker i veckan. Patrik har också sina kläder klara! Jäkla orättvist! Han dammar av en av kostymerna lite, drar kammen genom håret och sen är han klar! Själv har jag skor.. =) Räcker det? ha ha nä jag ska nog hitta något! Får väl gå på på någon special affär för valrossar =) Big and beautiful eller nåt!

Väntar på att Maja ska vakna och vilja äta sista kvällsmålet! Men jag tror jag inte orkar vänta längre..  Väntar jag sover hon säkert en timme till minst! Lägger jag mig så vaknar hon väl efter tio minuter! Men jag chansar! Ska inte klaga! Hon är duktig på natten! Sover i sin egen säng och vaknar oftast en gång vid 3 och en gång vid 6 och vill äta.

Natti natti på er!

Tystnad

Ååå vad skönt! Det är alldeles tyst i huset! Eller helt tyst är det inte! Lasse sjunger för mig! Är lite ledsen över att han inte verkar ska göra en enda spelning i sommar förrutom den han gjort på peace and love festivalen!
Patrik och killarna åkte i väg en sväng och lilla Tulla sover.  Fy vad grabbarna tjaffsade imorse.. dom är verkligen inne i en retperiod och man kan inte ens säga vem av dom som är värst! Gissar på att det är en kombination av någon sorts trots, en inkräktare i familjen (dock omtyckt men ändå en stor förrändring) och längtan efter dagis.. särskilt av Oliver..  Fast Oliver har kompis varje dag så blir det väl inte riktigt samma sak som att gå på dagis med alla rutiner som hör till. Han är en riktig "dagisunge"! Jag som försöker korta ner dagarna och hämta tidigare så ofta det går.. uppskattas inte alltid av herrn..
Idag har han varit hos Ida, men så fort han kommer innanför dörren måste han börja retas med Linus! Suuuuck! Undra om man kan köpa lite tålamod  någonstans?????

Fortsätter det att flyta på med Maja så är tanken att jag ska försöka plugga vidare i höst! Det som ställer till det är de obligatoriska träffarna när vi har lab, då är det inte så lätt att ha med henne. I nästa kurs ska vi t,ex odla med bakterier och det hör man ju själv att det inte funkar att ha med ett litet spädbarn. Men.. Vad är problemet? Hon har ju en pappa! Japp, men han har ingen bröstmjölk =( så problemet är så länge jag ammar..   men nu är det inget problem längre tack vare min snälla och hjälpsamma mamma! Hon ska ta ledigt och följa med som min barnflicka =) Vi har bokat en lägenhet på vandrarhemmet där vi brukar bo så får hon och Maja vara med varandra när jag är i skolan.. och krisar det får dom komma ut till skolan och tanka =) annars funkar det bra att pumpa.
Känns liite tufft... men helt klart värt ett försök! Att kunna plugga utan studielån lockar! Att hänga med mina studiebrudar lockar! Och att spara hur mycket dagar som helst av föräldradagarna och kunna vara helt ledig varje sommar under studietiden lockar!  kan ju inte mer än inte gå.. och då får jag väl ta ett uppehåll då isf!
Känner mig inte alls sugen på allt spring den här gången vi fått barn! Känner inget behov av mammafika, babymassage, babyrytmik osv osv,...  allt det där har jag ju redan gjort 2 gånger och jag har ju redan "mitt" varför stressa runt? Är nöjd som det är och prioriterar lite mer lugn och ro den här gången! Har ju dessutom 3 killar till här hemma =)
Kan tänka mig att gå någon gång på babysim..  det tycker jag är mysigt!

Nej nu ska jag ta en liten prommis  med Maja..  kanske måste gå och köpa lite gotta? Gick ju faktiskt igenom årets besiktning hos tandläkare Göran förra veckan så det borde jag vara värd =) Sen att jag åt godis igår, i förrgår, dagen innan och dagen innan det och eventuellt dagen innnan det hör ju inte hit ;0)

Oliver och "MobboLis" direkt efter cykeltävling och bad på Risön.. trötta grabbar!


Bröderna Bus


Oliver


Bilkörning och MÅNGA 10or fattigare!


Björnarna blev favoriter!


Livsnjutaren på djurparken =)


Mysbarnen! Maja i Linus Jamas! Väääldigt lik sin storebror!


Maja i nya Tummen gymmet =)


Fredag

Oj nu var det ett tag sedan jag skrev! Jag som blivit världens bloggerska sen Maja kom! Är så smidigt då det är många vänner som läser som inte bor så nära som kan läsa och titta på bilder.

Dagarna går så otroligt fort! Jag hinner nästan inte med! Tycker bara man vaknar så är det kväll igen! Otroligt skönt är det att vi inte planerat massa utan tar dagen som den kommer.
Imorse kände både jag och P att det var en dag som vi ville lämna huset och göra något. Hade egentligen en tid för vägning av Maja men med tanke på min gigantiska mjölkproduktion och hennes gigantiska aptit på denna mjölk så känner jag mig inte särskilt orolig över att hon inte ska ha gått upp så jag avbokade tiden och tog en ny till veckan.
Östersund? eller lekland i sundsvall? Bad? Nä, Junsele djurpark blev det! Perfekt dag för djurparken.. lite halvmulet och varmt och skönt. Vi har tittat på ALLA djur, kört bilar, lekt lekpark och fikat. Maja har sovit, ätit, bajsat ner halva vagnen och sovit igen =)

Just nu skulle jag nog inte vilja vara i min brors kläder! (om han nu har några kläder alls?) Polisen har nämligen sin alldeles egna svensexa för honom idag/kväll..  och av det jag hittills hört låter det helt galet! Killar kan verkligen det där med att vara elaka med varandra..
 

RSS 2.0