Regn regn regn

Idag regnar det! Tur jag tog cykelturen med Oliver igår! Hade vi väntat tills idag så hade det ju blivit lite blött för oss!

Maja har somnat i sin babysitter! Jag fösökte köpa en vanlig hederlig babysitter då hon föddes men numera ska det tydligen vara ljud, gung å alla möjliga funktioner på dom! Hittade iaf en som jag tyckte var fin med avtagbar leksaksbåge på! Plus "durr i rumpan" Gud så onödigt tyckte jag! Varför ska man vänja henne med det? Vi struntade i att sätta i batteri och använda funktionen tills häromveckan då Patrik kom på att vi aldrig testat! Hon Älskar det! Sitter så nöjd med durret i rumpan och på benen.. slutar med att hon oftast somnar och man lätt bär över henne till sängen!

Sista veckan har vi varit lite otursförföljda! Kylen la av och vi hade en hel sjö av vatten på golvet när vi vaknade! Det innebar ju såklart att det blev både en ny kyl och en ny frys! Det stora plusset är att det blev en frostfri frys! =)  Bytet ledde också till att överskåpen inte alls passade så nu måste min händige man fixa nya med samma luckor som vi har i resten av köket! Några dagar senare gick det inte att spola på toaletten nere! När det kostade näst intill lika mycket att laga den som att köpa en ny så fick det bli en ny! Toan har krånglat förrut och både kylen och frysen var gammla så det var inte oväntat men dock så tråkiga utgifter! Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska ge upp! Men sen är allt utbytt sen vi flyttade hit så då borde det vara färdigt för ett tag!


Nä dax att göra någon nytta denna regninga dag!


Foton

Idag har vi framkallat foton! Å gud så lång tid det tog att ladda ner allt på sidan vi beställde ifrån..  och för att inte tala om hur lång tid det tog att välja ut alla bilder! Återigen har jag svurit vid att aldrig vänta såhär länge igen! Över 800 bilder att framkalla! Vi hade inte framkallat bilder sedan Linus födelsedag 30 Nov-08..   Hur kul är det egentligen att NU i augusti sitta och sätta in och skriva till bilder från jul?? Jaja är väl bara att ta tag i det när bilderna kommer och att försöka skärpa sig till nästa gång IGEN! Vi beställde också Canvas tavlor av barnen som A-k tog, tror det blir jättefint =)

Förruom att ladda upp bilder idag har vi slöat en hel del... såå skönt! Vi har sett på film med barnen och haft det mysigt!
På eftermiddagen tog jag och Oliver en cykeltur till mormor och morfar som jag såå länge lovat Oliver att vi ska göra! Förra sommaren fick vi ringa morfar vid Statoil för att hämta Oliver och hans cykel för då orkade han inge mer..  Men inte idag inte! Idag cyklade han hela långa vägen till mormor och morfar som bor i villaområdet vid sjukhuset. Inte klev vi av cykeln många gånger heller...  han börjar bli stor våran Oliver =)

Middagen blev på City idag! Gott! Det är som alltid lite godare att få sitta där och äta =) Linus han stannade hos mormor och morfar och åt fisk så vi fick det lugnt på restaurangen med bara Oliver och Maja..  Linus var helnöjd över att få vara alldeles själv i lekrummet hos mormor och morfar och tyckte att vi kom och hämtade han alldeles för tidigt!

Igår var förresten jag och Patrik på bio! Sommaren med Göran! Otroligt rolig film! Tänk att ett litet bio besök kan kännas som en hel weekend när man får vara bara på två! =)  Maja åt just innan vi åkte, men eftersom hon kvällstid gärna vill ligga och mysa och snutta på sin mamma så hade mormor och morfar fått bära henne lite men allt hade gått bra! När vi kom hem åt hon och sedan somnade hon som en stock och sov till sex imorse =) Sova det kan hon vår lilla tjej!

Nej nu ska vi äta varm nykokt hjortronsylt med glass! Som jag längtat!! Och imorgon är det nog ett måste att göra våfflor till lunch =) Det tackar vi kära mamma för!!

Underbar!


Finaste pojkarna


Prinsessan


Varmt

Åh så härligt men en varm dag idag! Vi har tillbringat dagen på risön! Härligt! Bad har det inte blivit överdrivet mycket av i sommar!
Idag fick vi bilderna som vi varit till A-k och fotat! Vi är jättenöjda!!! Ska väl äntligen få in en bild i tidningen nu! =) Men vi har inte bestämt oss för vilken än..

Annars har det bakats hällakakor här i afton! Oliver bakade sina egna som han fikade tillsammans med mormors hemkokta vinbärssaft innan han skulle hoppa i säng! Inte illa! =)

Nej dax att ta tag i disken! Inte alls lika roligt som att baka..  men det måste ju också göras!

Jobb

Idag började Patrik jobba igen! Fyy så fort tiden gått! Han har varit hemma i 6 veckor nu! Vilket också innebär att Maja redan blivit 6 veckor! Idag började barnen lite lätt på dagis och ska gå 15 tim i veckan nu tills skolan börjar. Kändes konstigt med dagis igen efter att dom varit hemma så länge men Oliver var överlycklig att få gå dit idag! Linus var inte fullt lika lycklig men dom verkar haft en bra dag!
Imorgon ska Maja på läkarkontroll så då ska pojkarna åka till mormor och morfar och sen ska vi ta mormor med oss på bad eller utflykt beroende på vad det blir för väder.

Det blev jag och Oliver som åkte på utflykt med Mulle i veckan som va! Åhh så mysigt vi hade! Först åkte vi flotte ut till Hågesta Ön och där fick vi hälsa på hos Laxe och Fjällfina och lyssna på deras historier och leka lekar. Efter färden tillbaka till risön fick vi träffa Mulle Själv och barnen fick hjälpa honom att plocka skräp och hålla rent i naturen. En mysig och lärorik tur blev det =)

I lördags hade vi långväga gäster från Örebro, mycket trevligt! Synd att vi ska bo så långt ifrån varandra.. =( 

Idag har vi varit och fotat barnen! Som vanligt var Linus mer vild än tam men jag hoppas att han iaf fastnade på någon av bilderna =) Ska bli kul att se sen!

Nej dax att krypa till kojs!

RSS 2.0