Lekland och Hyss!

På lördag då mamman i familjen Stolt var på jobbet och Patrik och Oliver fastnat framför det nya TV spelet Cars här nere så smög unge herr Linus Stolt uppför trappan! Han brukar passa på ibland att smyga upp för att få vara lite ifred.. det kan bli väldigt intensivt för både storebror och littebror ibland att nästan alltid vara uppi varandra så Linus brukar tycka det är skönt att vara uppe på sitt rum själv..  Eftersom pappan i huset var helt förtrollad i Blixtens åkning på banan så tänkte han aldrig på vad tyst det var uppe! Och vad länge det var tyst uppe! Alla föräldrar vet att när det är FÖR tyst så är det hyss på gång och mycket riktigt! Linus hade gått in på Olivers rum, satt sig i sängen och dragit loss nästan alla Olivers Wallies med fordon på. Mycket tapet följde också med så vi insåg ganska snabbt att det här inte var något vi skulle kunna laga =(  Vi lovade snabbt Oliver att han nu skulle få välja en helt ny tapet alldeles själv!

Igår var vi med familjen Eriksson till lekland i Sundsvall. Vi hade en jätteskön dag då vi fick ägna all tid till Oliver! Linus fick vara hemma med momor och morfar då han inte kändes riktigt pigg på morgonen. Så sällan man får ägna tid till bara ett av barnen och det var verkligen skönt för både oss och Oliver! Linus led inte det minsta då han verkligen njuter varje liten stund han kan få alldeles ensam med mormor och morfar!
Innan Lekland åkte vi på en färghandel och Oliver fick själv välja den tapet han ville! Han valde en grå med Blixten bilar på.. såklart.. Blixten har varit en stående stjärna i säkert 2 år här hemma..  Tapeten var dyr! Disneys egen, så nu blir det ingen veckopeng på länge för Linus Stolt!! =)


Lillebrors HYSS


Oliver skjutsar pappa


Familjen Eriksson på MAX


Jag och Oliver på MAX


Jul och jobb

Ja nu är väl julen nästan förbi... Nyårsafton kvar på onsdag. Våran jul har varit bra! Tyvärr finns inga bilder från vår lilla jualfton i Östersund då vi klantigt nog hade glömt kameran, men vi hoppas att någon av de andra som hade kamera ska skicka hit lite bilder snart. Oliver genomskådade tyvärr Östersundstomten med att redan i hallen skratta och berätta för sina kusiner att dedär minnsann är farfar som klätt ut sig och att alla tomtar med mask är utklädda! Jag fick lite panik och undrade hur det skulle gå här hemma på julafton? Inte vill man väl att sin son inte ens fyllda 5 år redan ska genomskåda tomten!? Oliver hävdade starkt att det RIKTIGA tomten faktiskt fanns i Sollefteå och inte alls hade någon mask! Han menade då tomten som han träffat och lämnat önskelistan till på skyltsöndan här hemma i stan. Vi visste ju att just den tomten brukar "extraknäcka" lite som tomte men eftersom vi har vår "obligatoriska" tomte som kommer så hade vi inte brytt oss om det vilket jag nu ångrade bittert! Men efter ett litet samtal till pappa så löste sig allt och vem var det inte som dök upp här på Roddarvägen 9 på julaftonsmorron? Även om han nu kom alldeles för tidigt motför avtalad tid och familjen Stolt inte ens hunnit klä sig så var det iaf den absolut RIKTIGA tomten! Han kikade in på oss genom köksfönstret innan han kom in och julen var räddad!
Frampå eftermiddagen åkte vi till mormor och morfar för att fortsätta julfirandet. Efter Kalle och massa julmat åkte vi tillbaka hem till oss för att ge oss på klapphögen under granen som den RIKTIGA tomtens nissar kommit med under natten =)

På juldagen började det sanna h-vetet med att jag då skulle jobba 3 dagar i rad! Lugnt tyckte jag! Visst 2 avdelningar är stängda men det gick ju så bra i sommras så det går nog bra! Bra och bra.. Landstinget höll nätt å jämt på att ta död på mig då jag knappt visste hur jag tog mig till bilen och hem efter arbetsdagens slut! Ingen rast och ingen vila på hela dagen! La mig i soffan helt däckad då jag kom hem! Efter lite middag somnade jag igen i soffan och sov där resten av kvällen! Vaknade till vid 22 då Patrik tyckte det var dax för mig att förflytta mig till sängen, kräktes som en gnu och somnade sedan om igen i sängen! Sov hela natten och konstaterade då att jag sovit över 12 timmar! Upp och i duchen för att påbörja en ny arbetsdag. Dagen blev bättre då det direkt på morgonen ringdes in extra personal.. På lördag var det skönt att gå hem för att vara ledig i 4 dagar!

Den RIKTIGA tomten kom tidigt


Julklappsöppning hos mormor och morfar


Julaftonskvällen


GOD JUL!

Skickar en liten God jul hälsning nu! Imorgonbitti åker vi till Östersund för att fira "lilla julafton" för att sedan komma hem och fira den rätta julafton här hemma!
Jag tror faktiskt att tomten kommer två gånger till mina barn i år! En gång i Ösd och en gång här hemma.. Längtar jag också!
Jag har jobbat ikväll men är nu ledig tills på juldagen. När jag kom hem nu hade Patrik packat alla grejer och städat och vikit tvätt, VILKEN MAN! =) Så nu ska jag bara packa mina egna saker inför morgondagen och sedan bär det av! Känns skönt att komma hem till ett rent hus sedan..

I Juni hälsar vi Stolta en ny medlem välkommen till familjen Stolt =)

 
 Bilden föreställer barnet i vecka 14

Fredagmorgon

Nu har jag och pojkarna just ätit frukost. Killarna var som vanligt bänkade i soffan 7.00 för att först se Rorri och sedan julkalendern. Idag är jag ledig för att sedan jobba lördag och söndag, känns bra! På måndag åker vi till Östersund för att fira "lilla julafton" Oliver har nedräkning.

Tänkte ge mig på ett nytt försök till lite julgodiskok idag.. det senaste gick inte direkt strålande och jag svor över att aldrig mer försöka. Men nu har ilskan lagt sig och jag måste nog ge mig på ett nytt försök idag. Ska åka upp på Åhmans också och hämta ut linus flygplan. Vi ska byta rum till han nu efter jul och ska då tapetsera om fondväggen i det rummet han ska ha. Han ska få blå fondvägg med flygplan som man klistrar på. Bra idé det där! Oliver har också sånna på sitt rum fast olika grävmaskiner och fordon.
 
Nej nu ska jag ta tag i mitt hem.. Oliver talade just om för mig att han flyttar.. Ända upp på övervåningen antar jag =)

Onsdag

Så var det Onsdag..  Gårdagen gick ganska bra, ingen glädjeresa direkt men det gick ändå bra! Kul att träffa alla Patriks bröder igen! Patriks äldsta bröder kom hem från Örebro, verkligen tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra, nu lär det nog dröja innan vi ses igen.
Dagen idag började superdåligt med att jag bara varit såååå trött! Men efter lunch piggnade jag till och gjorde ett ryck och slog in lite paket och gjorde den sedvanliga plockningen i huset! Begriper inte hur grabbarna lyckas få ner så mycket leksaker på så kort tid!!!
Efter middan har vi bakat lussebullar! Killarna gillar att baka.. men idag blev det väldigt mjöligt! Ingen annan återvändo fanns än att stoppa ner dom i badet. Linus blev den som badade längst.. När Oliver upptäckte att Linus kissade i vattnet fick han fullfart att kliva upp, ÄCKLIGA LILLEBROR!! Han satte sig i soffan istället och klämde i sig 3 lussebullar och tittade på bompa, betydligt bättre!
Kom på att tom Sollefteås stad är öppen lite längre såhär inför jul så jag skyndade mig ner efter baket och fixade med några små saker som fattas inför julafton. Passade då på att åka hem till familjen Eriksson med lite nybakta bullar och självklart fick också mamma och pappa ett par påsar!

Linus feber var som bortblåst igår och tur va det! Vi som var borta hela dagen! Men nu ikväll så kändes han lite varm igen.. Hoppas det inte blir mer nu så att dom båda kan gå på dagis imorgon, är deras sista dag innan jullovet. Gud så Oliver kommer sakna sina kompisar på dagis under lovet!
Imorgon jobbar jag kväll.. ska bli skönt! Har inte jobbat sen i söndags eftersom jag blev hemma med Linus i måndags.. Så blir det mer sjukdom imorgon så får allt pappan komma hem lite tidigare och dra sitt strå till stacken =)

Pojkarna bakar, mycket mjöl ska det tydligen va =)


Färdiga!


Ingen återvändo efter baket!


MMM goda blev dom!


VAB

Idag blev det inget jobb för mig! Tyckte Linus var lite hängig redan igårkväll men tänkte inte så mycket på det.. trodde mest han var trött.
Inatt har jag stökat på.. varit upp och tagit alvedon, haft ont i bihålorna och huvudet! Men hade ingen tanke på att inte jobba idag fast att det inte alls skulle skada med en vilodag! Men då Patrik kommer ner tidigt i morse med en glödhet Linus med nästan 39 i temp så förstod jag att jag visst skulle vara hemma! Får alltid så dåligt samvete när jag av någon anledning måste vara borta från jobbet..  men men det är väl så när man har barn! Och peppar peppar så ska vi nog inte klaga! Såg på försäkringskassans hemsida idag att vi tillsammans utnyttjat 5 VAB dagar tillsammans på pojkarna under hela 2008.,
Linus har varit hängig och mest legat i soffan idag och sovit till och från och tittat film. Jag har också vilat efter en dålig natt och sedan har jag bakat en toscakaka och pepparkaksmuffins! Luktade riktigt juligt i hela köket då de var i ugnen! Jätte lätta att göra och goda! Absolut att rekommendera!

Hoppas vi ska få en lugn natt nu och att inte febern ska stiga på Linus, Han hade 39 nu då jag la han. Går shalakansfeber på dagis så vi får väl bara hoppas att det inte är det han fått! Det har vi aldrig haft förrut. Så typiskt att han skulle bli dålig nu, vi som ska iväg imorgon.. men blir det värre så stannar jag hemma. Pappa är ledig imorgon så det är han som ska vara med Linus. Skulle han ha närmare 40 grader då så skulle nog pappa ringa telefonen het.. det är tydligen något alldeles speciellt med barnbarn.. iaf när det gäller mina föräldrar. =)

Fick tag på strumpbyxor idag (i den där speciella modellen) så nu är kläderna klar inför morgondagen! Plötsligt blev allt i klädväg så besvärligt..  var ju inte alls planen =)


Lägger in en bild på de färdiga muffinsarna med recept!

Hängig Linus med blåning i pannan =(


Toscakaka i långpanna


Ingredienser:

Bakpulver 2 tsk
Mandelspån 150 g
Margarin 150 g
Margarin 200 g
Socker 1,5 dl
Socker 3 dl
Vetemjöl 3 msk
Vetemjöl 4 dl
Vispgrädde 4 msk
Vispgrädde 4 msk
Ägg 4 st

Gör så här:


1.Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med grädden.Rör tills smeten är jämn och slät.

2.Blanda ner det smälta marg.

3.Häll smeten i ugnens långpanna med bakplåtspapper.Grädda i 175gr,ca 30 min.

4.Lägg mandelspånen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med:150g marg, 1,5dl socker, 4msk grädde, och 3msk mjöl. Värm tills allt blandat sig och smeten tjocknat något.Den bör inte koka.Rör om hela tiden.

5.Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 15-20 min,tills kakan är fast och fått en guldbrun färg.

Recept

Recept på 12 st juligt goda muffins som tar ca 45 minuter att göra.
50 gsmör
4 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
2 dlströsocker
2 tskkardemumma
2 tskkanel
1 tskmalen ingefära
½ tskmalda kryddnejlikor
1 stägg
1 ½ dlmjölk
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kardemumma, kanel, ingefära och kryddnejlikor i en bunke.
  3. Vispa ihop smöret, ägget och mjölken.
  4. Rör ner smörblandningen i mjölblandningen. Rör ihop till en deg.
  5. Häll smeten i 12 st muffinsformar av papper, placerade i muffinsbleck.
  6. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

pepparkaksmuffins


Söndag

igår skrev jag inget.. Vi hade en riktig familjedag och "bara va" Vi tog fram resten av tomtarna och pyntade klart, var ute och åkte pulka, fikade, åt godis och såg barnfilm.
 Som dom pensionärer vi är somnade vi båda tidigt i soffan vilket var skönt eftersom jag skulle upp och jobba imorse. Riktigt fullt upp på jobbet idag så smset om middag hos mamma och pappa var inte alls fel! Gud så skönt det var! Barnen och mormor har byggt järnväg och kört tåg och jag har mest legat framför kaminen och halvsovit. Känner av bihålorna IGEN och har haft ont i huvudet hela dagen! Huuga har inte ork och tid att bli sjuk nu igen!

På tisdag ska vi (jag och patrik) på begravning i Östersund, patriks morbror gick som väntat bort förra veckan. Efter mycket om och men hittade jag passande kläder som kändes bra. Dagen efter fick vi veta att det var Ljus klädsel som önskades så då var det bara att tänka om! Har nu hittat en annan klänning som jag kan ha ( i passande modell =) men måste efter jobbet imorgon försöka finna några bra strumpbyxor. Nog om min klädsel..
 
Imorgon är en ny dag och en ny vecka! Hela familjen Stolt ska upp och jobba tidigt. Patrik hyrde en film ikväll.. men så dök det upp lite besök här så han har just startat den! Men jag ska nog natta! Film såhär dax är alldeles för sent för mig just nu.. NattiNatti

Lussning, pizza och bad!

Imorse var det den tradtionella lussningen på dagis! När Linus såg att morfar var där hade han ingen som helst lust att lussa någonting utan tog direkt plats med mormor och morfar i publiken! Oliver däremot var en stolt pepparkaksgubbe som sjöng så fint på alla sånger!
Efter lussningen åkte jag hem i min ensamhet och slog in alla julklappar som jag tänkt göra flera dagar! Sen när pojkarna kom hem så har vi tagit fram de sista julpyntet och jag har dammausgat och torkat golven. Trist! Men skönt såhär inför helgen.
Patrik skulle försöka sluta lite tidigare idag.. ska vi lyxa med pizza till middag och sen ska vi åka med pojkarna och Fam Eriksson på badhuset.. Är lite sugen att sola när man ändå är där.. Lite färg på fläsket kan ju lura vilken som helst att man är lite fräschare =)
Ikväll är det Idolfinal.. Jag tror Kevin vinner!


Efter lussningen blev det fika och en titt i "foto pärmen"


Många barn


Linus sitter med mormor och morfar i publiken


pepparkaksgubben


Seg dag!

Fy vad seg jag varit idag! Var ut med pojkarna på förmiddagen! Oliver åkte spark och Linus skjutsade jag på bobben! Riktigt skönt ute idag, har ju varit så kallt några dagar.. Efter lunchen sussade Linus och Oliver pyntade sina pepparkakor med kristyr! Sedan såg jag och Oliver på Sunes Jul.. Jag låg utslagen som en valross i soffan! När Linus vaknat kokade vi knäck som blev stenhård vilket Patrik aldrig skulle kommenterat då han kom hem! Nu får han minnsanna koka sin egen knäck nästa år! Sådeså!

Sedan var det dax för Olivers Gympa och jag och Linus åkte upp till familjen Eriksson och lekte lite. När vi kom hem fick jag ge mig på en operation då Oliver var alldeles förtvivlad! Han hade fått ett litet hudavskrap på benet som knappt syntes! När jag väl hitta det rätta plåstret (med döskallar på) så kunde jag inte ens hitta var jag skulle sätta det! Men oj oj vilken katastrof det var!

Efter operationen tog jag och Bettan en promenad runt Remsle. Sista biten snöade det så när vi väl var hemma var vi vita och vackra! Nu ska jag nog snart natta..
Imorgon 07.00 går tåget! Luciatåget på dagis! Oliver som pepparkaksgubbe och Linus som tomte! Mycket spännande! Efter tåget blir det fika! Eller som Bettan uttryckte sig: "Då är det dax för den obligatoriska snorkråke bullen" haha det är alltså de lussebullar och pepparkakor som barnen själva bakat! Ha ha jag längtar tills nästa år för då kan inte Bettan själv smita undan! haha

Kramfors, pepparkakor och julfest!

Nu är jag just hemkommen från julfesten! Riktigt trevligt har vi haft! Men som vanligt äter man mer än borde och jäser nu lite utöver det vanliga i soffan! Paketleken blev lyckad och var helt klart höjdpunkten av kvällen! Jag  fick en liten röd skål med godis i! När godiset är slut ska jag nog ha ett värmeljus i den, tror den lyser fint då!

Idag på min "ensamma tid" åkte jag alldeles allena till kramfors! Var på Dollar en sväng å handlade lite smått och gott och sedan var jag på InterSport och köpte nya skridskor och ett par nya byxor till Oliver! Hans skridskor från i fjol är urväxta men nu är det bara att börja åka igen!!
Va in en sväng på Terracotta som är en ganska bra klädaffär i kramfors tycker jag! Fins barnkläder och lite VeroModa kläder för mig själv =) Hittade en kjol som jag köpte..  En liten annorlunda modell ;0)

Innan jag åkte på Julfesten så startade pojkarna här hemma igång med pepparkaksbak! Luktade såå gott här hemma nu när jag kom hem! Men det är inte värt att jag smakar förrän imorgon så dom själva får bjuda på sina underbart vackra bakverk =)

Nej nu tror jag snart att jag ska natta! Har lite ont i halsen ikväll =(

Nattinatti

Bak


Pepperkaksbak


Helvetes maskinen på Ica som äter mina tior!


Härre på täppan!


Linus ute i kylan


Jag behöver inte fly!

Fick just veta att dom inte kommer till Roddarvägen! Och inte kommer dom till mamma och pappa heller! =) Postnumret gick bland annat till Bäckaskog! Inte fel att få ett litet tillskott såhär i Juletid! Dom hade visst grattulerat och delat ut vinsten på arbetsplatsen  till ett par! Så hade man jobbat idag kanske man kunnat skymta systrarna Graaf på sjukhuset =)
Eftersom paret hade varsin lott hade dom sedan åkt vidare till Långsele och delat ut 100 000 till mannen i familjen på hans jobb!


postkodlotteriet

Fick en länk till Hannah Graafs blogg där hon igår skriver att hon ska åka upp till Sollefteå med sin syster för att dela ut vinster i postkodlotteriet! Jag som alltid sagt att det inte är någon mening att vara med eftersom dom ändå aldrig kommer hit! P har tyckt att vi visst ska vara med.. pengarna går ju till välgörenhet visserligen men s¨nålheten i mig har fått oss att inte vara med! Vilket man kanske bittert får ångra! Blir det postnumret 88151 så får jag nog fly hemifrån i några dagar! Ha ha Hoppas mer att det ska vara 88133 för där bor mamma och pappa! Och dom är med =)
 
Nej nu är kidsen i sina sängar och vi ska måla lite I hallen! Har lite beslutsångest över morgondagen! Första gången på väligt länge som jag är alldels solo! Grabbarna är på dagis mellan nio och två och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska använda denna lyxtid till!? Kanske göra någon nytta hemma? Kanske åka och fixa med de sista klaparna? Kanske gå på badhuset och sola? Kanske ta en lååååång och skön promenad? Hmm ja det tål att tänkas på!

Morgonstund

har guld i mun..  Iaf då man man är ledig och kan ligga kvar i sängen och pojkarna kommer och kryper ner! Nu har vi just ätit frukost och dom sitter och tittar på den nya filmen Rorri! Dom är helst frälst i den nya bilen Rorri! Har beställt 2 olika Rorri filmer som kom igår, men jag kunde inte hålla mig från att ge den ena redan nu, men den andra får komma med tomten =)

10 minus är det ute.. tänkte vi skulle gå ut sedan och ge oss på den stora snöhögen! Men vi väntar nog en stund och hoppas på att det blir lite mildare lite längrefram på dagen.

Fick nu på morgonen mail av en studievägledare på sjuksköterskeprogrammet som jag mailat med tidigare..  Om man jämförde med tidigare intag så trodde hon att jag låg ganska precis på gränsen för att komma in... Ja ja det visar sig! Annars går väl fler tåg! Det bästa vore ju att få gå här i stan men då blir det till att vänta.. också får jag nog ta tag i fler ämnen och läsa upp =(  Bara ett prov kvar nu i matte A. Men det ska jag spara till efter jul! Matte är ju som tidigare nämnts inte min starkaste sida!

Nej nu ska vi ta och koka årets för Roddarvägen 9 första knäck! Har ju hört att på området lite längre bort har det kokats och hunnits ätats upp så jag känner att vi ligger i lä där =)


Fick just ett inlägg

som talade om för mig att om 11 st tackar nej så kommer jag in! =) jo men såpass har jag nog räknat ut! Jag undrade nog lite mer över hur stor chansen är när man står som reserv nr 12 att komma in! Är ju såklart olika för varje termin..  Verkar som att det finns 80 platser så då är det väl bara att hoppas på att minst 11 tackar nej då...  för vet ni? Då har just någon talat om för mig att då kommer jag in!

Reservplats 12

Fick jag besked om idag! Undra hur stor chans det innebär? Fick veta det idag från Sjuksköterskeutbildningen på Distans i Luleå. Trodde nog att jag skulle hamna betydligt längre bak i placering..  På utbildningen på distans från Gävle blev jag antagen men det var mitt andrahands alternativ och det känns inte alls lika intressant..  tror det är betydligt fler obligatoriska träffar där! ja ja det återstår väl att se..  andra uttagningen är inte förrän i januari så det är väl bara att vänta och se.. 

Ledig...

Är jag nu i en vecka! Det känns mycket bra!
I veckan ska vi baka lussekatter, pepparkakor och koka julgotta! Hoppas att det inte blir så kallt i veckan så vi också kan vara ute och greja i snön!
Linus stora bekymmer så här i vintertid är att han vägrar att ha handskarna på sig! Köpte den fjärde modellen i handskväg men inte heller dom bahagade passa unge herr Stolt! Skyll dig själv å frys då säger hans mamma! Men problemet är att så fort han får lite snö på händerna (vilket går fort då man är ute) så blir han helt förtvivlad och undrar varför den måste vara så kall!? Eventuellt efter flertalet vurpor i den kalla snön så kan man lura på han handskarna för ett tag. Pedagogiskt förklarar mamman flertalet gånger att om man har handskarna på sig blir det inte sådär kallt! Medans hon i själva verket har god lust att ställa in ungen i hallen, låsa dörren och sedan gå tillbaka och leka i snön i lugn och ro med Oliver =) Men sådär är det att ha en tvåårig lillebror!

Nej dax att natta! Runt sex imorgonbitti tassar nog våra små tomtenissar nerför trappan i vanlig ordning och undrar nyfiket över dagens paket i julkalendern!

Julmarknad


Snart jobb!

Ja snart ska jag åka iväg för att jobba kväll! Men först tänkte jag skriva ett litet inlägg och lägga in lite nya bilder! =) Igår var jag och mamma på Jamtlis julmarknad i Östersund! Verkligen att rekommendera! Oj vad mysigt det var! Små eldar överallt.. försäljning i de små stugorna och massa aktiviteter för barnen! Så nästa år tror jag nog att dom måste få följa med =) Det fanns hundspann, bakning och häst och vagn! Hästarna hade bjällror på sig så det lät som i Emil i Lönnerberga! =) Kallt var det! Mellan tio och femton minus... men det gjorde inte så mycket! Vi hade klätt oss bra också fanns det så många plaster man kunde stanna och värma sig på! Nu är P och vaxar bilen och O är med mormor! Han var så sugen på mormor och morfar idag så han passade på att åka dit en sväng då P åkte med bilen. Men nu hoppas jag att dom snart ska komma hem så jag kan börja åka till jobbet. Nu snöar det igen! börjar tro att vi kommer få en riktig vinter i år! =)

Oliver träffar tomten


Pappa och Linus


Bröderna Bus


Lång dag!

Oj vilken lång dag det här varit! Imorse känns som det vore igår! Har varit fullt upp på jobbet hela långa dagen och sedan bar det av på affärn och handla och sedan hämta grabbarna. Hem å laga mat och efter middan åkte O och P iväg på gympan! Jag och Linus grejade med tvätt och sånna roliga grejer här hemma! Har faktiskt hyrt en film och köpt gotta idag så nu ska vi snart borra ner oss i soffan! Egentligen fel dag för massa onyttigheter men jag låssas att det är fredag idag!

Imorgon tidigt åker jag och mamma till Ösd...  det ser jag fram emot! En hel dag med mamma är aldrig fel =)

ursch va jag är besviken på årets julkalender! Kanske roligare för större barn.. oss passar den då inte alls! I ren prostest har jag beställt Sunes Jul! Så direkt som den dimper ner i brevlådan ska vi starta med vår egen julkalender =) Får nog se flera avsnitt i början om vi ska hinna med oss! Får ta lite Sune maraton bara filmen kommer!

Nej nu ska jag ta fram filten å mysa ner mig i soffan! Hoppas jag ska hålla mig vaken hela filmen nu! Är ju faktiskt JAG som valt och jag tror den kan vara ganska bra! "Nu eller aldrig" men Jack Nicholson

Jobbdag!

Idag har vi alla i familjen Stolt haft en lång (för många vanlig) arbetsdag! Barnen har varit på dagis från 7-16 och vi har jobbat! Våra barn har alltid gått 15 timmar i veckan då vi lyckats knåpa ihop tiden med att jag har lediga dagar på veckan för att jag jobbat helg och att vi lämnar dom sent när jag jobbar kväll. Så dessa 7-16 dagar är ganska sällsynta vilket vi givetvis är glada över! Oliver dock han undrade varför han redan skulle hem då jag hämtade dom i dag strax före fyra!? Jag ser det som positivt att han trivs! =) Oliver är verkligen en "dagisunge" Mamman i familjen var däremot sliten efter arbetsdagen och har just sovit gott en timme i soffan! =) Ändå hade vi det riktigt lyxigt idag och blev bjudna på älgmat hos mamma och pappa! Väldigt uppskattat av oss alla! =)

Imorgon är det jobb igen men sen är jag ledig på fredag! Då ska jag och mamma åka till Jamtlis Julmarknad i Östersund! Har stora förhoppningar och tror det blir mysigt! Förstår inte att jag aldrig tagit mig dit fast jag och P bodde där ganska länge innan Oliver kom! Helgen ska jag tillbringa på jobbet men sedan är jag ledig i nästan en vecka! Då är planen att det ska bakas julkakor! Pepparkakshus ska byggas (vilket är pappans huvuduppgift) knäck och annat julgott ska också fixas! Klapparna är helt klara nu till bröderna bus vilket känns skönt! Men dessvärre har jag inte allt för många bra ideér om de vuxnas klappar! Storebror önskade sig ett tv-spel och en ny bil... så vad är egentligen problemet? Han gav ju faktiskt två alternativ?! =)

Klappen på jobbet har förresten hittats! Den bestod av en söt liten tomtepojke som ligger ner på sidan och ser snygg ut! Har absolut ingen aning om vem som köpt den till mig! Men söt var han!
Nej nu ska jag försöka mig på att se lite tv.. något ryck i hemmet blir det inte denna kväll! Det sparas till morgondagen! Oliver har gympa imorgonkväll så då kanske jag är hemma och grejar lite då pojkarna gympar!

Adjöken adjö

Tisdag

Är det idag och min lilla ledighet är över! Jobbar kväll idag.. Ska till jobbet och leta mitt paket! =) Det är mänligen så att vi på jobbet har en julklappslek där man dragit en lapp med namnet på den man ska köpa jen ulklapp till och sedan gömma.. Det innebär att vi får leta vårt eget paket men har ingen aning om vem som köpt det =) Det ska avslöjas på julfesten nästa vecka!

Barnen har just åkt till dagis och jag ska göra ett ryck nu och göra mig klar! Linus ska bjuda på glass på dagis idag för att han fyllt år.. men jag tror att han får god hjälp av brorsan att dela ut dom!

Fy idag har jag börjat med mitt projekt "sätta in foton i barnens album". Hatar verkligen mig själv för att jag låter det gå så länge innan jag tar tag i det! Inte alls kul att försöka minnas och skriva till bilder som det är över ett halvår sedan man tog.
Men nu är jag i gång och har snart satt in alla bilder.. måste jag bara sätta mig en dag och skriva ..

Idag är det min 6e dag med kåvepenin mot min dunder bihålsinflammation som jag fick just som jag gick på den här lilla ledigheten! Det känns bra nu men det är väl lika bra att äta kuren ut! Patrik menar på att jag inte alls haft någon bihålsinflammation utan bara åkt på en "manlig förkylning"
Igår kom äntligen jag och J iväg på en promenad! Det var alldeles för längesedan! Måste blir en skärping på det!

Ha en bra tisdag!

RSS 2.0